Túracélpontok

Érdemes túrabakancsot húzni, és felfedezni Dobogókő környékét. Élvezni a friss levegőt, és feltöltődni a természet adta hihetetlen energiákkal, melyet e páratlan környék nyújt a kirándulások szerelmeseinek. A barangolást választók jelzett turista útvonalakon ismerhetik meg a vidék szépségeit.

Dobogókőn van a Föld szívcsakrája, mely mérhetetlen energiával tölti fel a természetjárókat.

Túracélpontok: 

Rám-szakadék 
Rám-szakadék Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódik. Az ország egyik legizgalmasabb turisztikai pontjához kapaszkodókorlátok mentén – Dobogókőről turistajelzések segítségével könnyen tájékozódva – juthatunk el.

Vadálló-kövek
Vadálló-kövek, a Prédikálószék gerincén helyezkednek el mintegy 500-600 m magasságban Dobogókő és a Dunakanyar között. A kövek nevei fentről lefelé haladva: Árpád trónja, Felkiáltójel, Függőkő, Bunkó, Széles torony és Nagytuskó. Érdemes ide tenni egy kiadós túrát. A kellemes és jóleső túra fáradalmait „fent” gyorsan kipihentetjük, és mindenért kárpótol minket a csodás kilátás Dobogókőre, és a Duna látképére.

Prédikálószék
A Prédikálószék a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsa. Dobogókőről megközelíthető a kijelölt turistaúton, valamint a Rám-szakadékon keresztül is. Páratlan látvány fogad minket a csúcsról. A „tetőre” érve hazánk egyik legszebb panorámája tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarral, és a Börzsöny-hegység látképével.

Pilis-tető
A 756 méteren fekvő Pilis-tető a Pilis legmagasabb pontja. A Pilis-tetőről elbűvölő kilátás ejt rabul mindenkit Dobogókő, Pilisszentkereszt, a Hosszú-hegy, a Kis- és Nagy-Kevély irányába.

Szentfa-kápolna
A hagyomány szerint 1885 első május vasárnapján két dömösi kisleány libákat legeltetett a falu mögötti mezőkön. Miután egy bükkfa alatt letelepedtek, az ég csodás kékre változott, és felnéztükben Szűz Mária képét pillantották meg a fán a kis Jézussal. Mindkét alakon a Szent Korona, és a fejük körül glória látszott. Egy arra járó nagyobb gyermek gyorsan a faluba szaladt. A Dömösről hamar megérkező idősebb asszonyok szintén látták a képet. A csodafa búcsújáró hellyé vált. 

A kápolna a csodafa emlékét őrzi a kis tisztás mellett. A kápolna félúton van Dömös és a Rám-szakadék, illetve Dömös és a Vadállókövek között.

Dobogókő igazi természeti csoda. Legyen közös felelősségünk megóvása!